Όποιος έχει βιώσει κάτι τέτοιο, γνωρίζει ότι όταν ένα προφυλακτικό σπάει, μπορεί να σας αναστατώσει καταστρέφοντας τη στιγμή.

Ανεξάρτητα από το πόσο έντονη είναι η ερωτική σας επαφή, ή πόσο τολμηροί και περιπετειώδεις γίνεστε στις ερωτικές σας συνευρέσεις, το προφυλακτικό δεν θα σπάσει εάν το χρησιμοποιήσετε σωστά. Διατηρήστε το προφυλακτικό σας ακέραιο και το πάθος σας ασίγαστο!

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟΥ

Εάν την επίμαχη στιγμή το μόνο προφυλακτικό που μπορείτε να βρείτε είναι αυτό που έχετε ξεχάσει, παραχωμένο στο πίσω μέρος του συρταριού σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ημερομηνία λήξης.

Ξέρουμε ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να σκεφτείτε πάνω στην έξαψη της στιγμής αλλά οι ημερομηνίες λήξης υπάρχουν για κάποιο λόγο. Θέλω να πω, όπως δεν θα καταναλώνατε κάποιο ληγμένο τρόφιμο, έτσι γιατί να ρισκάρετε το μέλλον και την υγεία σας εξαιτίας ενός ληγμένου προφυλακτικού;

Πόσο καιρό αντέχουν τα προφυλακτικά; Τα Durex τείνουν να έχουν διάρκεια ζωής 5 ετών, ωστόσο μόλις το προφυλακτικό φτάσει στην ημερομηνία λήξης του, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό και είναι πιο πιθανό να σπάσει. Είναι γεγονός.

Γι΄αυτό, εφοδιαστείτε με προφυλακτικά τώρα.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΣΩΣΤΑ

Όπως και το αγαπημένο σας ποτό, τα προφυλακτικά σας πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό και ξηρό μέρος. Αφήνοντάς τα καταχωνιασμένα σε ζεστό αυτοκίνητο ή στο κομοδίνο σας, εκτεθειμένα σε άμεσο ηλιακό φως, καθιστάτε, άθελά σας, το υλικό τους ευπαθές σε θραύσεις.

Για να διασφαλίσετε την καλή προστασία τους, βρείτε ένα μέρος στην κρεβατοκάμαρά σας, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα προφυλακτικά σας.

Εάν αποφασίσετε να κρατήσετε ένα στο πορτοφόλι σας, μην το αφήσετε εκεί για πολύ καιρό, καθώς η τριβή από το άνοιγμα και το κλείσιμο μπορεί να προκαλέσει φθορά του λάτεξ.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΣΚΙΣΙΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Εάν υπάρχει πρόβλημα ξηρότητας, όχι μόνο θα νιώσετε άβολα, αλλά μπορεί επίσης να σπάσει το προφυλακτικό.

Για να διατηρήσετε άθικτα τα προφυλακτικά σας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λιπαντικό ή αγοράζετε προ-λιπασμένα προφυλακτικά, όπως τα Durex Extra Safe. Μπορείτε να δείτε πόσο λιπαντικό περιέχει κάθε τύπος προφυλακτικού Durex, ελέγχοντας το εικονίδιο στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Η προσθήκη λιπαντικού θα προστατεύσει το προφυλακτικό σας από το είδος της τριβής που μπορεί να προκαλέσει σκισίματα και θα αφήσει έτσι εσάς και τον/τη σύντροφό σας να απολαύσετε την όλη εμπειρία ξέγνοιαστα και χωρίς άγχος. Το λιπαντικό χαρίζει επίσης καλύτερη αίσθηση κατά την ερωτική επαφή σε πολλές γυναίκες.

Εάν σας αρέσει λίγο τριβή κατά τη διάρκεια του σεξ αλλά θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό με ραβδώσεις ή κουκκίδες με ξεχωριστό λιπαντικό για επιπλέον αίσθηση.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟ

Όπως και το αγαπημένο σας ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, τα προφυλακτικά διατίθενται σε διάφορα μεγέθη για μεγαλύτερη άνεση. Πόσο μεγάλο το θέλετε; Ελέγξτε το μπροστινό μέρος του κουτιού για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

 Πόσο σφιχτό πρέπει να είναι ένα προφυλακτικό; Όχι τόσο σφιχτό ώστε να νιώθετε την τριβή και την ένταση που θα μπορούσαν να το κάνουν να σπάσει ή να σκιστεί. Εάν το προφυλακτικό που χρησιμοποιείτε δεν καλύπτει άνετα ολόκληρο το πέος, δοκιμάστε τα Durex Comfort XL.

Ωστόσο, ένα προφυλακτικό δεν θα είναι αποτελεσματικό εάν είναι πολύ χαλαρό, καθώς θα μπορούσε να γλιστρήσει. Εάν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος ή το στυλ του προφυλακτικού σας, δοκιμάστε μερικούς διαφορετικούς τύπους για να βρείτε αυτό που σας φαίνεται κατάλληλο.

AΝΟΙΞΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

Γνωρίζουμε ότι αυτά τα νέα νύχια «στιλέτο» κάνουν θραύση, αλλά τα μυτερά νύχια, τα δαχτυλίδια και τα piercing δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός με τα προφυλακτικά, συνεπώς πάντα να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί όταν φοράτε το προφυλακτικό ή ζητάτε από τη/τον σύντροφό σας να σας το φορέσει.

Και μπορεί αυτό να είναι αυτονόητο, αλλά τα περιτυλίγματα προφυλακτικών δεν σχεδιάστηκαν ούτε για να ανοίγουν με τα δόντια.

ΦΟΡΕΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ

Το προφυλακτικό δεν θα είναι αποτελεσματικό εάν δεν φορεθεί σωστά. Το να αφιερώσετε χρόνο για να φορέσετε σωστά το προφυλακτικό είναι απαραίτητο ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες να σκιστεί ή να γλιστρήσει. Ούτε επίσης είναι καλή ιδέα να φοράτε το προφυλακτικό στο σκοτάδι. Πρέπει να είστε σε θέση να βλέπετε τι κάνετε.

Για να φορέσετε σωστά το προφυλακτικό, ξεκινήστε πιέζοντας την άκρη με τον δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού, ώστε να μην υπάρχει παγιδευμένος αέρας μέσα και στη συνέχεια ξεδιπλώστε απαλά με το άλλο σας χέρι.

Είναι σημαντικό να αφήσετε λίγο χώρο στην άκρη, διαφορετικά ενδέχεται να δημιουργήσετε αποτέλεσμα «μπαλονιού» μετά την εκσπερμάτωση και το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει.

Εάν είστε νευρικοί ή υπερβολικά διεγερμένοι και τα χέρια σας τρέμουν (συμβαίνει και στους καλύτερους) ζητήστε από τη/τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει. Μαζί είναι πάντα καλύτερα.

Δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να φοράτε δύο προφυλακτικά. Το διπλό προφυλακτικό δεν είναι παρά ένας κακός αστικός μύθος και στην πραγματικότητα μειώνει την αποτελεσματικότητα του προφυλακτικού.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεξ με προφυλακτικό; Εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι δεν το κάνετε σωστά, διαβάστε τον παρακάτω οδηγό 7 βημάτων για το πώς να φοράτε ένα προφυλακτικό.