Το καλό σεξ είναι καλό για πολλούς λόγους. Η μίξη των αισθήσεων που οδηγεί σταδιακά σ’ εκείνη την τελική κορύφωση της ηδονής μπορεί να είναι μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή είναι να προσθέσετε σε αυτή τη μίξη  ένα λιπαντικό. Μην νομίζετε ότι η χρήση λιπαντικού είναι μόνο για τις παλαιότερες γενιές. Αυτή είναι μια εντελώς λάθος άποψη.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Η αλήθεια είναι ότι το λιπαντικό είναι ένα φυσικό κομμάτι του σεξ. Δεν βοηθά απλά να εξασφαλιστεί η άνεση και για τους δυο αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την ευχαρίστηση σημαντικά, ανάλογα με το είδος που χρησιμοποιούμε. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε αν χρησιμοποιείτε λιπαντικό, ούτε κάνει το σεξ λιγότερο σέξι. Στην πραγματικότητα, 9 στις 10 γυναίκες λένε ότι το λιπαντικό το κάνει ακόμα καλύτερο. Είναι πολύ σπάνιο το σώμα να διαθέτει από μόνο του την ιδανική λίπανση, οπότε βοηθήστε το στη «διαδρομή» με ένα ειδικά παρασκευασμένο λιπαντικό.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια υλικά που σίγουρα ποτέ δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε ως λιπαντικό για σεξ!

ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές προϊόν. Με φαινομενικά ατελείωτες χρήσεις, έχει γίνει πια απαραίτητο σε πολλούς. Ωστόσο, το λάδι καρύδας δεν είναι ιδανικό.

Γιατί; Λοιπόν, το λάδι καρύδας περιέχει αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που θα μπορούσαν να διαταράξουν την ισορροπία του κολπικού PΗ οδηγώντας σε μολύνσεις (όπως μύκητες). Παρά το γεγονός ότι το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό ενυδατικό για το δέρμα και τα μαλλιά σας, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα για τις ευαίσθητες περιοχές σας.

Το κυριότερο είναι ότι το λάδι καρύδας δεν είναι συμβατό με τα προφυλακτικά από λάτεξ, το οποίο ισχύει γιαόλα τα προϊόντα με βάση το λάδι και μπορεί να προκαλέσει αποσύνθεση του λάτεξ. Αυτό το γεγονός περιορίζει τα είδη των προφυλακτικών με τα οποία μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Μπορεί επίσης να λεκιάσει τα ρούχα και τα σεντόνια σας.

ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Στην ερώτηση «τι μπορώ να χρησιμοποιήσω ως λιπαντικό;», υποθέτουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα σκέφτονται τη βαζελίνη. Ωστόσο, ίσως να εκπλαγείτε καθώς η χρήση της βαζελίνης ως λιπαντικό θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Όπως το λάδι καρύδας, η βαζελίνη δημιουργεί ένα «φράγμα» στο δέρμα, που κλειδώνει την υγρασία. Επειδή δεν απορροφάται από το σώμα, παραμένει στο δέρμα, αφήνοντας υπολείμματα που είναι δύσκολο να καθαριστούν, καταστρέφοντας την όλη εμπειρία. Επίσης, συνδέεται με την βακτηριακή κολπίτιδα στις γυναίκες.

Επιπλέον, όντας ένα προϊόν με βάση το λάδι, η βαζελίνη είναι ακατάλληλη για χρήση με προφυλακτικά από λάτεξ. Η χρήση λιπαντικού με βάση το λάδι θα αλλοιώσει το προφυλακτικό κάνοντάς το πιο ευάλωτο σε σκισίματα και τρύπες. Ως εκ τούτου, αυτό σας θέτει σε αυξημένο κίνδυνο να προσβληθείτε από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και δεν σας προστατεύει από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Ακούγεται φρικτό έτσι δεν είναι; Ωστόσο περισσότεροι από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε χρησιμοποιούν το σάλιο ως φυσικό λιπαντικό. Μερικοί ίσως πιστεύουν ότι το σάλιο μπορεί να βελτιώσει το σεξ, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι το σάλιο προσφέρει στην πραγματικότητα πολύ λίγη λίπανση.

Το σεξ με το σάλιο ως λιπαντικό θα μπορούσε να είναι τελικά επώδυνο, καθώς η λίπανση θα είναι ανεπαρκής ή δεν θα διαρκέσει πολύ, αφήνοντας έτσι στεγνές τις ευαίσθητες περιοχές πιο γρήγορα από ό, τι σε σχέση με τη λίπανση του ίδιου του σώματός σας ή σε σχέση με ένα επαγγελματικά παρασκευασμένο λιπαντικό.

ΤΡΟΦΗ Η ΥΓΡΟ ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Το φαγητό μπορεί να είναι ωραία ιδέα για την σεξουαλική σας εμπειρία στην κρεβατοκάμαρα. Ωστόσο, οποιοδήποτε είδος τροφής σε ευαίσθητες περιοχές του σώματός σας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και είναι πιθανό οι ουσίες των τροφίμων να μην απορροφηθούν από τον οργανισμό, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπλυθούν. Αν τοποθετήσετε τροφή μέσα στον κόλπο, θα πρέπει μετά να κάνετε κλύσμα, το οποίο όμως έχει επίσης συνδεθεί με βακτηριακές κολπίτιδες.

Έτσι, αν και μπορεί να είναι διασκεδαστικό να πειραματίζεστε με φαγητό, αρκεστείτε στο να τρώτε φράουλες ο ένας από το σώμα του άλλου και όχι να αναρωτιέστε «τι θα γινόταν αν;» ψάχνοντας για παράδειγμα το βούτυρο...

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΩΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Για το καλύτερο λιπαντικό, παραμείνετε πιστοί στα ειδικά σχεδιασμένα λιπαντικά για σεξ, όπως αυτά της σειράς Durex. Επιλέξτε τα όχι μόνο λόγω της μεγάλης ποικιλίας που προσφέρεται, αλλά επειδή ξέρετε ότι η δημιουργία του προϊόντος πληρεί τις υψηλές προδιαγραφές μας.

Είτε αναζητάτε λιπαντικά που ενισχύουν την έξαψη είτε λιπαντικά με βάση το νερό, με την Durex, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε το λιπαντικό που θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σεξουαλική σας εμπειρία ακόμα καλύτερη.

Αν σκέφτεστε ότι το φυσικό είναι το καλύτερο και πιο υποσχόμενο, τότε δοκιμάστε το τζελ Durex Naturals Intimate. Με 100 % φυσικά συστατικά και σχεδιασμένο να κάνει τις σεξουαλικές σας στιγμές «ομαλές» και συναρπαστικές, είναι ιδανικό για εκείνους που προσέχουν τι χρησιμοποιούν επάνω και μέσα στο σώμα τους.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πιστεύουμε ότι όλοι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε λιπαντικό:

  • Μπορεί να βοηθήσει να κάνουμε τα προκαταρκτικά πιο συναρπαστικά και έντονα.
  • Μπορεί να κάνει τη μετάβαση από τα προκαταρκτικά στην κυρίως σεξουαλική πράξη πιο ομαλή.
  • Το λιπαντικό μπορεί να κάνει το σεξ πιο άνετο, ειδικά για εκείνους που αντιμετωπίζουν κολπική ξηρότητα. Οι γυναίκες μπορεί ενίοτε να αισθάνεστε πιο ξηρό τον κόλπο σε διαφορετικές φάσεις του κύκλου σας - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα, είναι εντελώς φυσικό.
  • Το λιπαντικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ερωτικά βοηθήματα για να κάνει τον αυνανισμό ή τα προκαταρκτικά πιο ευχάριστα.

Το γεγονός ότι ίσως να αισθάνεστε λίγο στεγνή εκεί κάτω, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε διεγερθεί. Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και η Durex δεσμεύεται να προσφέρει ένα προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες σας - ελέγξτε το μπροστινό μέρος του κουτιού και να επιλέξετε πόσο υγρό το θέλετε! Πιστεύουμε ότι η αίσθηση στο σεξ είναι καλύτερη με λιπαντικό, ωστόσο να θυμάστε: κάντε την έρευνά σας, εξετάστε τις επιλογές σας και να χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό το οποίο είναι κατάλληλο για εσάς.