Θυμάστε πότε μάθατε για πρώτη φορά πώς φοριέται ένα προφυλακτικό σε ένα πέος; Θα μπορούσε να ήταν όταν πηγαίνατε ακόμα στο σχολείο (σκεφτείτε το μάθημα της βιολογίας και εκείνη την μπανάνα) αλλά ακόμη και όταν είχατε πια ενηλικιωθεί και ήσασταν σεξουαλικά ενεργοί. Ωστόσο ένα επαναληπτικό μάθημα που και που δεν βλάπτει.

Τα προφυλακτικά είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ όσον αφορά το σεξ, ώστε η εμπειρία να είναι ευχάριστη και ασφαλής. Είναι η καλύτερη άμυνα σας ενάντια σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) (μερικά από τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο ή AIDS) και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται αμήχανα τη στιγμή που φορούν το προφυλακτικό αλλά δεν χρειάζεται - όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχετε, τόσο πιο χαλαροί θα αισθάνεστε και οι δύο.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ

Βήμα 1

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πάντα να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία (αναγράφεται στο πίσω μέρος του περιτυλίγματος ή στο πίσω μέρος του κουτιού). Χρειάζεται μόνο ένα δευτερόλεπτο και αφού έχετε ελέγξει ότι δεν έχει λήξει και είναι ασφαλές για χρήση, μπορείτε να χαλαρώσετε και να ξεκινήσετε. Μόλις το πέος είναι σε πλήρη, σκληρή στύση, είναι η κατάλληλη στιγμή για να φορέσετε το προφυλακτικό.

Βήμα 2

Πιέστε το προφυλακτικό προς την κάτω πλευρά του περιτυλίγματος, αντίθετα από την πλευρά απ’ όπου το ανοίγετε (έτσι ώστε να μην το σκίσετε!) και σκίστε προσεκτικά το περιτύλιγμα από την οδοντωτή ζιγκ-ζαγκ άκρη του. Φροντίστε όταν το φοράτε να μην έρθει σε επαφή με μυτερά νύχια και κοσμήματα - δεν θέλετε να το καταστρέψετε και να ξοδέψετε κι άλλον χρόνο για να βρείτε καινούριο ή ακόμα χειρότερα, να το τρυπήσετε κατά λάθος και στη συνέχεια να συνειδητοποιήσετε ότι είναι το τελευταίο σας.

Βήμα 3

Το προφυλακτικό μπορεί εύκολα να ξετυλιχθεί προς μία κατεύθυνση, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι γυρισμένο από την σωστή πλευρά. Το «μυτερό καπέλο» του πρέπει να «κοιτάζει» προς τα έξω και όχι προς την άκρη του πέους, πριν φορέσετε το προφυλακτικό.

Βήμα 4

Πιέστε τη σπερματοδόχο κατάληξη του προφυλακτικού, ώστε να μην υπάρχει αέρας μέσα (το προφυλακτικό μπορεί να σπάσει αν παγιδευτεί αέρας στο εσωτερικό του) και τοποθετήστε το πάνω στο κεφάλι του πέους. Εάν δεν έχετε κάνει περιτομή, θα πρέπει να τραβήξετε πίσω την ακροποσθία πριν τοποθετήσετε το προφυλακτικό στο κεφάλι του πέους. Το προφυλακτικό πρέπει να εφαρμόζει άνετα πάνω σε όλο το τους πέος χωρίς να «σακουλιάζει» σε διάφορα σημεία οπότε φροντίστε να περιμένετε μέχρι να έχετε πλήρη στύση.

Βήμα 5

Ξετυλίξτε προσεκτικά το προφυλακτικό κατά μήκος όλου του άξονα του πέους προς τη βάση του. Αν το προφυλακτικό δεν ξετυλίγεται, τότε είναι πιθανώς γυρισμένο από την ανάποδη πλευρά - ξεκινήστε πάλι με άλλο προφυλακτικό, καθώς στο προηγούμενο ενδέχεται να υπάρχει σπέρμα.

Βήμα 6

Τρίψτε λίγο λιπαντικό Durex με βάση το νερό στο εξωτερικό του προφυλακτικού. Η χρήση λιπαντικού είναι σημαντική καθώς βοηθά να αποφευχθούν τα σκισίματα και η θραύση που προκαλούνται από την τριβή. Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε προ-λιπασμένο προφυλακτικό, μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε επιπλέον τζελ ευχαρίστησης για να ενισχύσετε την αίσθηση για τη σύντροφό σας.

Βήμα 7

Τώρα πλέον, άνετοι και χαλαροί που είστε ασφαλείς, είστε έτοιμοι για σεξ! Αν το προφυλακτικό τυλίγεται ή μαζεύεται προς τα πάνω κατά τη διάρκεια του σεξ, πρέπει απλώς να το ξετυλίξετε ξανά προς τα κάτω, έτσι ώστε ο δακτύλιος να βρίσκεται στη βάση του πέους και πάλι, ωστόσο αν βγει εντελώς, θα πρέπει να διακόψετε, να βρείτε το χαμένο προφυλακτικό, να το πετάξετε και να φορέσετε νέο ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. Ένα προφυλακτικό που φοριέται και χρησιμοποιείται σωστά, λογικά δεν θα πρέπει να σπάει ή να σκίζεται. Γιατί σπάνε τα προφυλακτικά; 

Εάν το προφυλακτικό γλιστρά συχνά κατά τη διάρκεια του σεξ, δοκιμάστε κάποια άλλα είδη για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Η Durex διαθέτει μεγάλη ποικιλία ειδών ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που θεωρείτε κατάλληλο για εσάς.

Βήμα 8

Πριν «τραβηχτείτε» και ενώ η στύση σας είναι ακόμη σκληρή, κρατήστε το προφυλακτικό στη βάση του πέους για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα γλιστρήσει και βγει. Μπορείτε να αφαιρέσετε το προφυλακτικό όταν το πέος σας είναι εντελώς έξω από τη σύντροφό σας. Δέστε έναν κόμπο στο προφυλακτικό έτσι ώστε το περιεχόμενο να μην χυθεί έξω, στη συνέχεια, τυλίξτε το σε ένα χαρτομάντιλο και ρίξτε το στα σκουπίδια.

Δεν είστε σίγουροι για το είδος προφυλακτικού που είναι κατάλληλο για εσάς; Έχουμε έναν οδηγό που περιλαμβάνει διαφορετικά μεγέθη και είδη προφυλακτικών.