Υπάρχουν τόσα πολλά προφυλακτικά για να διαλέξετε, που μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε. Αυτός ο αναλυτικός οδηγός θα σας δώσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του σωστού προφυλακτικού, τον τρόπο που φοριούνται και ακόμη και τον τρόπο που αφαιρούνται, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Επιλέγοντας το σωστό προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά προσφέρουν προστασία από ΣΜΝ κι από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, σχέδια, χρώματα και υφές ώστε να προσδίδουν απόλαυση και λίγο επιπλέον ευχαρίστηση στις εμπειρίες σας.

Εσείς ή ο/η σύντροφός σας μπορεί να ανησυχείτε ότι τα προφυλακτικά μειώνουν την αίσθηση κατά τη διάρκεια του σεξ. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε πιο λεπτά προφυλακτικά. Απλά ακολουθήστε τα εικονίδια στη συσκευασία για να βρείτε την κατάλληλη για εσάς λεπτότητα.

Για παράδειγμα, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε τοDurex Invisible -το πιο λεπτό προφυλακτικό που κατασκευάσαμε ποτέ. Πολλοί λένε ότι με αυτό το προφυλακτικό νιώθουν σχεδόν σαν να μην φορούν καθόλου, ενώ το προϊόν εξακολουθεί να προσφέρει όλη την αξιοπιστία που θα περίμενε κανείς από την Durex.

Εάν προτιμάτε παχύτερα προφυλακτικά επειδή έτσι αισθάνεστε πιο ξέγνοιαστοι, τότε το ελαφρώς παχύτερο Durex Extra Safe μπορεί να σας ταιριάζει περισσότερο.

Ή κάποιος από εσάς ενδέχεται να είναι αλλεργικός στο λάτεξ; Αν ναι, τα προφυλακτικά μας χωρίς λάτεξ είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Η γκάμα προφυλακτικών που διαθέτουμε περιλαμβάνει επίσης τα προφυλακτικά Durex Mutual Climax τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν τις πιθανότητές σας να πλησιάσετε την αμοιβαία κορύφωση ταυτόχρονα. Είναι εμποτισμένα στο εσωτερικό τους με λιπαντικό Performa™ για να βοηθούν τον άντρα να αντέχει περισσότερο και διαθέτουν ραβδώσεις και κουκκίδες στο εξωτερικό τους για να βοηθούν τη γυναίκα να έρθει πιο γρήγορα σε οργασμό.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΓΕΘΗ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ DUREX;

Τα προφυλακτικά Durex διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, ώστε να μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Ίσως προτιμάτε ένα πιο εφαρμοστό προφυλακτικό, απολαμβάνοντας την άψογη αίσθηση που χαρίζει σε εσάς και στον/στη σύντροφό σας - απλά αναζητήστε το εικονίδιο για ΣΤΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (CLOSE FIT):

Εναλλακτικά, εξερευνήστε την γκάμα προφυλακτικών κανονικής εφαρμογής που διαθέτουμε, τα οποία παρουσιάζουν επιπλέον πλεονεκτήματα  - επιλέξτε το πακέτο με το εικονίδιο για ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ (REGULAR FIT):

Εάν διαθέτετε μεγαλύτερο πέος, λογικά θα προτιμήσετε το Durex Comfort XL, το οποίο έχει πλάτος 57 mm σε σύγκριση με το συνηθισμένο «ονομαστικό πλάτος» (με άλλα λόγια, περίμετρο) πολλών προφυλακτικών (56 mm) - αναζητήστε το εικονίδιο XL:

Τα προφυλακτικά Durex διαθέτουν είτε το συνηθισμένο λιπαντικό είτε επιπλέον λιπαντικό για να σας βοηθήσουν να έχετε καλύτερη αίσθηση και ευχάριστη εμπειρία.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό σας είναι αποτελεσματικό

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι τα προφυλακτικά σας είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά:

 • Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης στη συσκευασία ή το περιτύλιγμα.
 • Διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και τις ακραίες θερμοκρασίες.
 • Πιέστε το προφυλακτικό προς τα κάτω, στο ένα άκρο του περιτυλίγματος, πριν σκίσετε το επάνω άκρο (δεν θέλετε να καταστρέψετε το προφυλακτικό!)
 • Πάντα πιέζετε από την άκρη του προφυλακτικού ώστε να βγει ο αέρας πριν αρχίσετε να το ξετυλίγετε.
 • Μην χρησιμοποιείτε λιπαντικό με βάση το λάδι ή μη συμβατό με προφυλακτικά - ελέγξτε την ετικέτα στο μπουκάλι του λιπαντικού για οδηγίες.
 • Πάνω απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε προφυλακτικό κάθε φορά που κάνετε σεξ.

Πώς να φορέσετε ένα προφυλακτικό

 1. Πιέστε το προφυλακτικό προς τα κάτω καθώς σκίζετε την κυματοειδή πλευρά του περιτυλίγματος - προσέξτε να μην σκίσετε το προφυλακτικό που βρίσκεται μέσα.
 2. Πριν φορέσετε το προφυλακτικό, ρίξτε μία ή δύο σταγόνες λιπαντικό στο εσωτερικό του. Αυτό θα βοηθήσει στην πιο εύκολη εφαρμογή του προφυλακτικού και μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση για τον άντρα.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το πέος βρίσκεται σε πλήρη στύση πριν φορέσετε το προφυλακτικό και τραβήξτε απαλά προς τα πίσω την ακροπροσθία (το δέρμα που καλύπτει το πέος), εφόσον δεν έχει αφαιρεθεί χειρουργικά (περιτομή).
 4. Αφήστε περίπου 1,3 cm χώρο στο επάνω μέρος του προφυλακτικού πιέζοντας ώστε να βγει τυχόν επιπλέον αέρας από την άκρη, πριν αρχίσετε να ξετυλίγετε το προφυλακτικό προς τα κάτω. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες θραύσης του προφυλακτικού.
 5. Καθώς εσείς ή ο/η σύντροφός σας ξετυλίγετε το προφυλακτικό στο πέος, εξομαλύνετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
 6. Βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό έχει εφαρμόσει όταν ξεκινάτε τα προκαταρκτικά καθώς, όπως και πριν από την εκσπερμάτιση, το πέος ενδέχεται να εκκρίνει υγρό που περιέχει σπέρμα. Εάν αυτό το υγρό έρθει σε επαφή με τον κόλπο, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης και μετάδοσης ΣΜΝ.

Πώς να αφαιρέσετε ένα προφυλακτικό

Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, η σωστή αφαίρεση προφυλακτικού είναι εξίσου σημαντική με το να γνωρίζεις πώς να το φοράς.

 1. Μετά τον οργασμό, τραβηχτείτε αμέσως πριν το πέος αρχίσει να μαλακώνει.
 2. Κρατήστε το ανοιχτό άκρο του προφυλακτικού για να αποτρέψετε τη διαρροή του σπέρματος.
 3. Ρίξτε το στον κάδο.

Την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε με τον/τη σύντροφό σας, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα προφυλακτικό που προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική εμπειρία. [Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει (Best Fit)] γιατί όταν εφαρμόζει καλά, αισθάνεστε καλά.

Θυμηθείτε ότι καμία μέθοδος αντισύλληψης δεν προσφέρει 100 % προστασία έναντι της εγκυμοσύνης, του ιού HIV ή άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Καλό είναι να είστε ενημερωμένοι, γι’ αυτό διαβάστε τις πληροφορίες που εσωκλείονται, ειδικά αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικά για πρωκτικό ή στοματικό σεξ.