Στον πραγματικό κόσμο, υπάρχουν πολλά είδη σωμάτων με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και το ίδιο ισχύει και για τα πέη. Ευτυχώς, το ίδιο ισχύει και για τα προφυλακτικά μας - και είναι πολύ σημαντικό να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, γιατί όταν εφαρμόζει καλά, αισθάνεστε και καλά.

Η επιλογή προφυλακτικού σωστού μεγέθους όχι μόνο σημαίνει ότι θα κάνετε ασφαλέστερο σεξ - προστατευμένοι από ΣΜΝ και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες - αλλά θα αισθάνεστε επίσης καλύτερα με τον εαυτό σας και με τον/την σύντροφό σας (ή τους συντρόφους σας).

Τα προφυλακτικά μας έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν σε διαφορετικά μεγέθη πέους και τεντώνονται ώστε να ταιριάζουν σε διαφορετικά μήκη και πλάτη - αφήνοντας παράλληλα χώρο στην άκρη για την εκσπερμάτιση. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν σας ταιριάζουν όλα τα είδη προφυλακτικών. Είτε είναι πολύ μακρύ, πολύ κοντό, πολύ σφιχτό ή πολύ χαλαρό, η χρήση λάθος μεγέθους ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στο προφυλακτικό ή να το κάνει να γλιστρήσει - εμποδίζοντας την αποτελεσματικότητά του.

Εάν ένα προφυλακτικό είναι πολύ μεγάλο, μπορεί να μαζευτεί προς τα πάνω στο πέος σας κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης και η άκρη του να «κρεμάσει». Αυτό όχι μόνο δεν επιτρέπει τη λειτουργία του αλλά μπορεί να καταστρέψει τη στιγμή επειδή πρέπει να διακόψετε και να το αλλάξετε. Από την άλλη, εάν είναι πολύ κοντό, ο δακτύλιος (στο κάτω μέρος του προφυλακτικού) μπορεί να σπάσει κατά τη διείσδυση και το προφυλακτικό μπορεί να βγει. Με απλά λόγια, φορώντας το σωστό για εσάς μέγεθος προφυλακτικού αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και η απόλαυσή σας.

Η τέλεια εφαρμογή

Επομένως, τι πρέπει να αναζητάτε - και να εξετάζετε; Πρέπει να νιώθετε ότι το προφυλακτικό σας εφαρμόζει καλά και «κάθεται» άνετα καλύπτοντας όλο το μήκος του πέους σας, με λίγο χώρο για αέρα στην άκρη. Όταν ένα προφυλακτικό ταιριάζει ακριβώς, λογικά θα πρέπει να παραμείνει άθικτο και στη θέση του μέχρι το τέλος της χρήσης του.

Πολλοί άνδρες θεωρούν ότι μία από τις πιο κρίσιμες πτυχές της εφαρμογής είναι η περίμετρος του προφυλακτικού, με άλλα λόγια, πόσο φαρδύ είναι. Μπορείτε να βρείτε το περίγραμμα των προφυλακτικών Durex στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας - απλώς αναζητήστε το εικονίδιο μεγέθους για να προσδιορίσετε πόσο μεγάλο είναι.

Υπερβολικά χαλαρό;

Εάν αισθάνεστε ότι πάντα το προφυλακτικό σας γλιστρά ή σας είναι πολύ φαρδύ, θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε επιλογές στενότερης εφαρμογής όπως τα Προφυλακτικά Invisible Extra Sensitive, τα οποία έχουν περίμετρο / πλάτος 52 mm (αντί 56 mm).

Για να εξοικονομήσετε χρόνο μπορείτε ακόμη και να αναζητήσετε τα προφυλακτικά μας κατά μέγεθος.

Υπερβολικά σφιχτό;

Ή μήπως κάθε προφυλακτικό που δοκιμάζετε σας φαίνεται υπερβολικά σφιχτό; Τα Durex Comfort XL είναι τα πολύ μεγάλα προφυλακτικά μας που είναι ελαφρώς μακρύτερα και φαρδύτερα.

Το να φοράτε προφυλακτικό που είναι υπερβολικά μικρό, δεν σημαίνει απλώς ότι κινδυνεύει η ασφάλειά σας από τυχόν θραύση του αλλά μπορεί ακόμη να κάνει την ερωτική πράξη επώδυνη ή να μειώνει την αίσθηση - οπότε πού είναι η ευχαρίστηση σε όλο αυτό;

Σκεφτείτε το πάχος

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές όσον αφορά τη λεπτότητα ενός προφυλακτικού. Θα μπορούσατε να επιλέξετε παχύτερα προφυλακτικά για επιπλέον ασφάλεια και ξεγνοιασιά, ή λεπτότερα ώστε να αυξήσετε την ευαισθησία και την αίσθηση. Τα προφυλακτικά Thin Feel παρέχουν το ίδιο υψηλό επίπεδο προστασίας, ενώ σας βοηθούν να αισθανθείτε πιο κοντά στον/στην σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του σεξ.

Γιατί να μην πειραματιστείτε και να ανακαλύψετε πόσο λεπτό θέλετε να είναι το προφυλακτικό σας;

Θυμηθείτε, καλύτερη εφαρμογή σημαίνει καλύτερη ασφάλεια και καλύτερο σεξ. Και τώρα πηγαίνετε να πάρετε μια πρώτη γεύση του τι σας ταιριάζει καλύτερα.